Venabu  - Lillehammer

  

9 - 12. mar 2017

Deltakere: Sven, Trond, Rolf, Einar


Turgruppa har gått ruta mange ganger før, første gang i 1988 i følge loggen. Men allerede i 1981 gikk Sven og Einar turen andre påskedag med seil i god medvind til over Gopollfjellet og videre til Nordseter. Noen år senere seilte Rolf og Einar en tidlig morgen til Veslestulshøgda før det løyet og turen til Pellestova ble lang. I 1993 gikk Einar og Lars Kristiansen om natta 27. april fra Venabu kl 22, rasta på Bjørgeseter kl 02 og kom til Nordseter kl 08. Sven og Einar var med på prøverennet for Troll Ski i 1994 og Einar var også med en gang eller to senere. Men egentlig er det en tre-dagers tur med fjellski og 15 kg på ryggen utenfor preparerte spor som setter standarden.

Denne gangen meldte Arne forfall. De andre kjørte opp til Venabu torsdag ettermiddag og Line tok bilen det siste stykket og satte oss av ved Saltashaugen. Derfra fulgte vi merket løype inn til Gråhøgdbu. I skumringen og gråværet mistet vi sporet og måtte fram med hodelykter. Løypestikkene hadde refleksbånd og det blinket oss videre fram til hytta. Der var det 5 tyskere fra før. Vi innlosjerte oss i ledige senger og i annexet.

Fredag morgen startet vi med en stor porsjon havregraut før vi ved 9-tida gikk i retning Jammerdalsbu. La løypa over Veslestulshøgda og kom inn på preparerte spor litt lenger syd. Rasta lenge i sola ved Remma. Kom fram ca kl 14 og fikk en lang kveld. To tyskere kom sørfra med pulker og truger. De hadde også ski som de hadde leid på Nordseter. Tror ikke de hadde gått på ski før.   

Lørdag morgen var det skyfritt, -15 og vi var i gang kl 08:30. Tyskerne hadde gått før oss i samme retning for de skulle returnere skiutstyret på Nordseter. Vi nådde de igjen ved Kluftbua og så ikke noe mere til dem. Etter å ha presset opp Svælhøgda fikk vi flott utsyn og lett marsj ned til Saubua og videre til Vetåbua kl 12. Her hadde vi på en tidligere tur rastet altfor lenge, slik at det ble mørkt før vi nådde Djupslia. Denne gangen var vi avgårde igjen allerede kl 13. De siste 4,2 km fra Grunna var de lengste på turen. På Djupslia delte vi hytta med et par lokale karer og på annexet var det også noen. Trond forsøkte å dra den ene dama ut av dassen og ut på dogangen da han røska opp døra og hun holdt igjen! (Rolf skal sette på kroker der når han skal være med å dugnad til sommeren.)

Søndagen startet med 0 grader og tjukk tåke. Djupslia har ikke samme proviantrepertoaret som de andre hyttene, så her ble det noen kostbare enkeltporsjoner med havregraut. Det er noe LOT bør endre på. Vi kom i gang kl 08:30 og det ble mye skraping, gliding og smøring av ski i løpet av dagen. Armene fikk kjørt seg like mye som beina. På Pellestova ble det en bedre rast før vi tok en løype som Sven foreslo, nemlig nedover forbi Ilsetra til Sandstulen og gjennom Gropmarka. Litt vanskelig å finne løypa inne i hytteområdet, men vi studerte skisporet.no og Navida på telefonen, spurte oss for og fant fram. Fra Skistadion tok Rolf løypa via kanalen mens vi tre andre dro ned nordre nedfartsløype i full fart..
Tilbake