Gopollen 18.-19.12 2015

Deltakere: Rolf, Trond, Arne, Sven, Einar 

 


Det var ikke gode værutsikter når vi skulle ta vår årlige førjulstur til Goppollen. Det hadde kommet underkjølt regn og gatene i Lillehammer hadde vært såpeglatte de siste dagene. Vi visste at det var lite snø i fjellet, nå var det dessuten meldt regn og vind.

Vi dro likevel, men Arne prøvde å skaffe seg et par kjettinger uten å lykkes. Trond og han kjørte i forveien og de andre kom like etter i Einars bil. Det viste seg å være fint vinterføre og ingen problemer i det hele tatt.

Vi innledet kvelden med et speka lammehjerte og hjemmebrygga øl fra Barths vei. Lammehjertet var liksom til ære for Einar som nå var klar for sin første fjelltur etter hjerteoperasjonen tidligere denne høsten. Vi fortsatte i tradisjonell stil med diverse god mat. Måltidet, som varte i mange timer, ble avsluttet med Mette sin snekkerkake, en verdig arvtaker til Dajmkaka som har fulgt oss i mange år. Nå blir nok Mette nødt til å bake kake hvert år til oss framover. I løpet av kvelden ble vi enige om detaljene for turen til Lofoten i mars. Sven hadde med knallrøde Swix bukseseler i julepresang og Arne delte ut en syltebit til hver. Da vi gikk til ro var det skyfri himmel over oss.

Søndag var det litt delte meninger om hvor turen skulle gå. Det hadde trukket over et skylag, men været var fint. Det var for lite snø til å gå på Svangkampen eller Høgtind, men en tur på veiene til fots eller på ski var mulig. Einar ville helst på ski og da ble det slik. Han hadde vært plaga med uregelmessig hjerterytme den første tida etter operasjonen, men var nå i fin form og merka ikke noe ubehag. Vi hadde en fin tur sørover langs veien inn til Vetlesetra hvor vi snudde og gikk omtrent samme vei tilbake. Selv om det var hardt og delvis isete var det helt greit å gå på ski.

Det var 7 kuldegrader da vi starta og 2 varmegrader da vi kom tilbake etter 2.5 time. Et væromslag var på gang.  Etter en kjapp fordeling av matrestene kjørte vi til bygds, men lenger utpå ettermiddagen kunne vi høre på radio at det var store problemer med glatte veier på Venabygdsfjellet. Sikkert samme vanskelige forhold på Goppollen, men da var vi var trygt hjemme igjen.

Dette var som vanlig en veldig hyggelig førjulstur.