Stockholm 5-8 september 2013
5.  - 8. september 2013

Deltakere: Rolf/Karen, Sven/Mette, Trond/Gerd, Einar/Marit, Arne/Kjersti




Torsdag

Vi var seks stykker som kom til Stockholm i nydelig sommervær torsdag. Rolf skulle komme etter om kvelden og Karen på fredag. Hotel Rival var et veldig trivelig bekjentskap. Hyggelig betjening, fine rom og god frokost. Ikke rart dette hotellet ligger på topp på Tripadvisor. Kjersti og Arne var de heldige vinnere av rom med egen balkong. Etter at vi hadde installert oss dro vi til T-banestasjonen og kjøpte 72 timers kort til all offentlig transport og tok deretter banen inn til Gamla Stan. Det skulle vise seg at kortet kanskje ikke var helt påkrevet for avstandene var ikke så store som vi trodde og vi kunne gå til det meste. Trond loste oss fram til et bra lunsjsted og deretter utforsket vi Gamla Stan hver for oss. Utpå kvelden gikk vi til den italienske restauranten Nostrano, som lå i nærheten av hotellet, og ble servert virkelig nydelig mat og vin til en akseptabel pris. Vi var akkurat ferdige med forretten da Rolf sluttet seg til gruppa. Stemningen var høy denne første kvelden, så det gikk med mye av alt.

Fredag

De fleste tok seg en spasertur rundt på Søder etter frokost og ble bedre kjent med denne koselige bydelen.

Utpå formiddagen samlet vi oss nede i Slussen og tok ferge ut til Fjäderholmarna der vi spiste lunsj og kikket oss omkring. Det var en kjempefin tur og hvem skulle tro man var like utenfor en storby?  Før vi dro inn til Gamla Stan for å spise middag på Gyldene Freden, var det vorspiel med champagne i anledning Arnes 60 års dag. Og hvor passet det bedre å nippe til de edle dråpene enn på balkongen til Kjersti og Arne? Nå hadde også Karen kommet og dermed var gruppa fulltallig. Gyldene Freden var absolutt et koselig sted med god mat, men kanskje litt oppskrytt. Trond hadde vært forutseende og forhåndsbestilt bord på alle restaurantene der vi spiste middag. Det var lurt for det var fullt over alt.

Lørdag

Lørdag sto til fri disposisjon og de fleste valgte å dra inn til sentrum og området rundt Østermalm og Sergels torg. Denne dagen gikk Tjejmila av stabelen ute på Djugården med nesten 34000 deltakere. Været var perfekt. På T-banen var det litt kaotiske tilstander med kvinnfolk i alle aldre og fasonger, men ellers merket vi ikke så mye til det store arrangementet.

Klokka 18.00 sto vi på Järntorget, klare til Bellmanvandring. På slaget dukket det opp en hvitkledd, eldre herre med gitar. Det var Sture, som var en likandes og artig kar. Han fortalte både om Bellmans liv og sitt eget, samt framførte et knippe av Fredmans epistler mens vi passerte diverse bygninger med tilknytning til Bellmans liv og diktning. Omvisningen varte i to timer og det var nok for ryggen til flere av oss. Da var det deilig å benke seg ved langbordet i Fem små stugor. Her fikk vi skikkelig flott traktement, definitivt turens kulinariske høydepunkt. Servicen var dessuten utmerket og da kelneren ble litt forsinket med maten til Sven og Einar fikk vi ei flaske rødvin som kompensasjon.  Natteranglere er visst ingen av oss lenger og i likhet med de foregående kveldene gikk vi hjem i ellevetida.

Søndag

Søndag kom med samme fine været og i spredt orden dro vi ut til Djurgården etter frokost. Noen gikk på Vasamuseet og noen på Abbamuseet, mens andre bare gikk tur. Det var som ventet folksomt der ute på en slik deilig sommersøndag og alle erfarte at det var vanskelig å finne et sted å spise lunsj, men vi løste utfordringen på litt forskjellige måter. Kl. 16.45 var vi igjen samlet for avreise utenfor hotellet og tok drosjer ut til Arlanda. Hjemreisa gikk helt uproblematisk og greit.

 

Dette var en vellykket tur, men der vi opererte mer hver for oss en vi har gjort på andre turer. Kanskje fordi alle hadde vært i Stockholm før og var noenlunde kjent? Det ble hvert fall slik at vi stort sett gjorde forskjellige ting på dagtid og så var sammen til middag.  

 
Tilbake