Juletur til Goppollen

  

19. des 2008

Deltakere: Trond, Rolf, Arne








Også i år ble det bare Trond, Rolf og Arne som kunne dra til fjells. Småkaldt da vi kom til hytta fredagskvelden og vi spaserte en kort tur langs veien mens hytta ble varma opp. Over oss var det nydelig stjernehimmel og de som har peiling på slikt kunne peke ut et par stjernebilder.

Sven hadde sendt med julepresanger og vi fikk hver vår boks med et assortert utvalg Swix skismørning i praktisk boks. Veldig populært!

Mesteparten av maten var forberedt på forhånd så det var bare å varme den. Diverse forretter, mørpølse og Arnes egenproduserte julepølse, som stikk i strid med all familietradisjon ble prøvesmakt før julaften denne gangen. Som vanlig varte måltidet i mange timer med tallrike drikke- og røykepauser innimellom.

Neste formiddag ville vi prøve noe nytt. Tok derfor bilen innover et stykke og bega oss oppover mot Høgtind. Det hadde skyet over i løpet av natta, men nå så det ut til at vi hadde flaks. Det klarna opp og ble tilløp til sol. Flott belysning i starten, men da vi kom opp til Hjelle sæter gruffa det seg til og vi fikk null sikt. Kompass og GPS lå selvfølgelig igjen på hytta, men vi gjorde da et forsøk på å finne toppen. Vanskelig å si hvor langt vi kom, men vi gikk innpå halvannen time. Trolig var vi like i nærheten av toppen, men vil slutt måtte vi bare snu med uforrettet sak og følge våre egne spor tilbake igjen. En fin tur var det uansett og Høgtind ligger sikkert der til neste jul også.