Høsttur til Goppollen
22-24. august 2008

Deltakere: Gerd og Trond, Karen og Rolf, Kjersti og Arne







Turgruppa ved tre av dem hadde samling på hytta til Trond. Denne gangen var damene også invitert, og tanken var å ta dem med på Svangkampen (1149 m) siden denne toppen har vært et fast innslag ved juletider i mange år. Gerd var dessverre blitt veldig forkjøla og holdt seg i ro, mens Karen hadde jobbehelg og deltok bare lørdag kveld.

Som vanlig hadde vi satsa på god mat i kombinasjon med tur. Rolf var sjefskokk. Fredag kveld fikk vi servert et nydelig skalldyrmåltid. Lørdag hadde vi en diger frokost med egg og bacon, mens vi fulgte den spennende OL-finalen i håndball der de norske jentene knuste russerne. Da var det løftet stemning i hytta. Deretter var det ut på tur. Av damene ble det altså bare Kjersti som deltok på denne. Været hadde vært grått om morgenen, men var nå i rask bedring.

Vi rusla i vei og brukte 1 time til topps. I nordvest ligger det en annen markert topp, Djupdalskampen.  Under de korte førjulsdagene har vi aldri rukket bortom denne, men nå hadde vi dagen for oss. Det var et godt stykke over dit, men vi fant en fin trasé og sto snart på denne toppen også etter å ha tatt matpause underveis. Dessuten fikk vi melding fra Gerd om at det også var blitt norsk gull i spydkonkurransen. Den siste biten til topps var morsom og utsynet var flott. Det er virkelig et fint turterreng her oppe.

Ned igjen tok vi peiling på Djupdalstjønn og fulgte deretter en bratt bekkedal ned mot Svarttjønn der vi kunne komme inn på vei. Her var terrenget krunglete og uoversiktlig, så GPS var kjekt å ha. Deretter var det bare å følge veien tilbake til hytta. Det var ca 5 km og noen hver merka det godt i beina etter hvert. Vi hadde heller ikke beregna så lang tur og hadde bare med oss 1 brødskive til hver + 1 melkesjokolade på deling. Etter ca 5 timer var det derfor godt å kunne nyte øl og peanøtter ute på verandaen i solnedgangen. Trond og Arne bada i elva og så var det klart for en flott grillmiddag med utsøkte viner.

PS:
Neste dag gikk Kjersti på Høgtind, mens gutta sykla tilbake til Lillehammer. En flott tur på 83 km.