Svangkampen

  

22. des 2007

Deltakere: Trond, Rolf, Arne


Turen til Goppollen kom tett innpå jula denne gangen. Sven måtte gjøre andre prioriteringer og Einar ble sjuk. Vi var derfor bare tre, samt Cedrik, som dro oppover i vakkert vintervær. Rolf kjørte friskt innover fjellet og var nær ved å kollidere med to elger som plutselig kom ut i veien. Ute var det -8 og i hytta -2 grader. Vi fyrte opp alle disponible varmekilder og tok et ukjent antall drammer mens vi venta på en litt behageligere temperatur. Det store etegildet starta kl. 20.00 og menyen var:

Forretter: rakfisk og lefse, Rolfs scampirett (med krepsehaler denne gang)

Hvilerett: artisjokk og oliven

Hovedretter: Rolfs kyllingbryst på purrebunn, deretter Arnes mørpølse med kålrotstuing.

Dessert: Dajmkake. 

Praten gikk lystig og og det er kanskje et urovekkende tegn i tiden at hovedtema var alle våre kroppslige plager som følge av alder og muligens litt usunn livsførsel. Vi var likevel skjønt enige om at vi ikke endrer den. Festen varte til ca kl. 01.30. Da gjennomgikk Rolf en brå forandring fra matglad og lystig, til stappmett og uvel. Dermed var en hyggelig kveld til veis ende og vi stupte til sengs alle sammen.

Etter den obligatoriske egg og bacon frokosten la vi ut på tur ca kl. 12.10. Det var forholdsvis mye snø og uventa lett å gå, bortsett fra for Cedrik. Han sleit skikkelig i sukkersnøen. Den første biten hadde vi spor å følge. Vi brukte bare 1.20 til topps og mener vi kanskje aldri har hatt en lettere tur. Litt sur vind på toppen, men like fin utsikt som før. Ned igjen var det skarpt føre og Rolf demonstrerte utrolige balanseevner. Beinstillingen var så brei at det trolig bare var trang underbukse som hindra han i å gå fullstendig ut i spagaten. Likevel holdt han seg på beina.

Den siste biten gikk vi over jordene istedenfor å følge veien. Det var en fantastisk flott avslutning med hvite jorder og en himmel så turkisfarget som man sjelden ser det. Og mens en blek fullmåne begynte å vise seg på himmelen, avslutta vi årets juletur.

 

Selvutløser