Mysuseter - Øksendalen
2. - 4. mars 2007

Deltakere: Trond, Rolf

 

I år kom fornyelsen. I stedet for å gå vintertur fra Venabu til Lillehammer bestemte vi oss for å gå sørover fra Rondane. Dessverre ble vi bare to denne gangen. Einar, Arne og Sven påsto alle at de hadde lovlig forfall.

Turen gikk med tog til Otta og taxi til Mysuseter på fredag morgen. I ett-tida startet vi med Eldåbu som mål. Fint vær med litt sol underveis. Trond var ikke helt i form og møtte en liten vegg i bakkene opp fra Kvamsnysetrin, men med litt drahjelp fra Rolf kom vi likevel greit fram.

Lørdag var det overskyet og en del vind og tanken var å gå direkte til Gråhøgdbu. Ved lunsjtider var imidlertid været ganske ille og Rolf oppdaget at vi bare var noen kilometer unna Spidsbergseter. Uten å innhente tillatelse fra Einar besluttet vi derfor å ta en liten avstikker. Roastbiff og øl i akevittfjøset var slett ikke dumt. Etter hvilen var været langt bedre og turen opp til Gråhøgdbu gikk greit.

Vi hadde sett at stakingen ikke var slik underveis som vi hadde forventet ut i fra DNT’s hjemmeside. Lørdag ettermiddag kom imidlertid to snøscootere fra Røde Kors og sørget for at stakingen sørover kom i orden. Dermed var det greit å gå siste etappen ned til Øksendalen på søndag selv om sikten i perioder var svært begrenset. Gerd var hyret inn som sjåfør og 30 sekunder etter at vi ankom Friisveien dukket CRW’en opp.