Lørdag 26. august 2000 Knutshøe (1517 m)

Kjersti, Einar, Arne og Balder.

 

Ikke så lett å finne en dagstur vi ikke har gått før, men Knutshøe er ny for oss.

Etter biltur og frokost på Besstrond er vi klare til start fra Vargebakkan kl. 11.30. Greit at anmarsjen bare er på noen minutter før det begynner å stige oppover. Ganske snart har vi fått litt høyde. Et par bratte, men ufarlige punkter underveis. Riktignok har gamle Balder litt problemer på sine stive bein, men med et par dytt i baken på det verste punktet kommer han opp. Matpause på toppen mens vi nyter utsikten. Været er flott, men litt vind. Likevel ikke verre enn at shorts og T-skjorte holder. Borte på Besseggen registrerer vi tett i tett med folk, mens vi er aleine her oppe. Vi flater ut og tar en blund, men våkner av at 10-15 personer kommer sigende. Vi er ikke aleine lenger. Rusler videre. Det er mye artigere å gå her enn på Besseggen. Mange mener jo også at dette er den egentlige Gjendineeggen. Eggen er frittliggende med flott utsikt til alle kanter.

Nede ved Gjende dreier vi østover og følger vannet. Ganske kjedelig, så da vi kommer til Leirungsholet tar vi over mot Nedre Leirungen. Siden det er litt tidlig å avslutte går vi likegodt opp på toppen av Gjendehøe (1257 m). Toppen er temmelig kjedelig, stor og flat. Vi fortsetter bratt ned til Leirungsbuin og følger stien tilbake til bilen.

Et krav til slike dagsturer er at turen må ta lenger tid enn vi sitter i bilen. Denne turen tar 7 timer, bilturen totalt 5 timer tur/retur Lillehammer.

Konklusjon: en fin og vellykket dag.