Gausdal vestfjell 8-10 september 2000

Sven, Trond, Einar, Rolf og Arne.

Denne gangen skal samværet, kombinert med god mat stå i sentrum. Hele gruppa har avsatt helga og sekkene er lasta med godsaker. Starter fra Revsjøen kl. 19.00 fredag. Det er i seineste laget og vi holder god fart innover mot Storkvelvbu. Det er fryktelig bløtt og gjørmete, og absolutt ingen fornøyelse å gå. Kl. 21.00 er vi framme, de siste minuttene har det vært skikkelig mørkt, så det er godt å komme fram. Det er folk i den ene hytta, men den andre står tom.

Det passer oss utmerket. På et blunk har vi tent opp i ovnen, satt vann til koking og dekantert vinen. Det er tid for å roe ned med en pils mens vi tilbereder maten. Rolf er sjefskokk og selv om noen av ingrediensene er glemt igjen hjemme er det ingen fare. Forretten består av rød og svart kaviar m.m. Til hovedrett spiser vi biff med poteter, sopp og diverse grønnsaker. I glassene hvitvin til forretten, deretter portugisisk rødvin. Dessert står vi over, men nyter et glass konjakk til kaffen og sigarene. Det blir en skikkelig trivelig kveld. 

Neste morgen legger vi grunnlaget med egg og bacon. Turplanene endres. To damer i nabohytta rapporterer om mye gjørme mellom Storkvelvbu og Storeskag. Vi bestemmer oss isteden for å gå via Nordre Langsua og ned til Halldorbu. Været er bra, men vinden stri. Den tar virkelig tak når vi kommer opp på ryggen av fjellet og det er vanskelig å holde balansen i de verste kastene. Nå trenger vi ikke lure på vindstyrken. Einars lille vindmåler fastslår 22 sekundmeter, altså liten storm. Fra toppen tar vi oss ned til Langsuplassen for å spise nista. Her treffer vi to karer som lå i den andre hytta på Storkvelvbu. Det viser seg at de feirer 10-års jubileum som turkamerater, og standarden på mat og drikke i sekkene står ikke noe tilbake for vårt eget opplegg. Etter utveksling av gårsdagens menyer rusler de videre mot Halldorbu, mens vi roer ned enda ei god stund.

Terrenget mellom Langsuplassen og Halldorbu er nytt for oss. Det er vidt og åpent med svære myrdrag innover mot Storeskag. Det er storslått og vakkert med flotte høstfarger.

Vi kommer tidlig fram til hytta. Etter noen drammer i hytteveggen blir stemningen særdeles løssluppen. Deretter flater vi ut i hver vår køye. Etter middagshvilen er det så tid for middag, før vi tilbringer kvelden på tradisjonelt vis. Vi har fortsatt både øl og dram på lur. Noen saueleitere er innom og vi kan fortelle om dyr inne ved Fatkvolven. De legger i vei, men det viser seg å bli bomtur.

Det er blitt søndag. Siste rest av egg og bacon er fortært og vi labber avgårde med lette sekker mot Fossbekkhytta. Dette er også turen for testing og sammenligning av GPS-utstyr. Det blir rått parti. Einars moderne instrument piper idet vi er 10 m. fra målet. Arnes 5 år gamle modell mangler riktig kartdatum og har en unøyaktighet på ca 180 m.  Den blir ikke med på flere turer.

Etter matpause i hytteveggen rusler vi videre nordover i retning Nontjørnkampen og ned til Revsjøen og bilen. Det er en lett og behagelig tur.

Vi konstaterer at det har vært en helg uten de store fysiske anstrengelsene, men vi har oppnådd det som var hovedhensikten: trivelig, sosialt samvær med fjellet som ramme. Vindkulene på Langsua var i så måte bare litt ekstra krydder på turen.