Svangkampen 20-21/12-98

Trond, Rolf, Einar, Arne + Balder.

Begynner vi å bli voksne? Vårt tradisjonelle julebord på Gopollen foregår i verdige former. Det er ingen som skeier ut med en dram for mye og vi konsumerer mer farris enn øl. Ja, vi setter oss til og med ned og ser nattfilmen på TV, en riktig elendig actionhistorie med Chuck Norris i hovedrollen. Einar sovner i stolen nesten med en gang og må vekkes etter to timer så han kan få lagt seg.

Det er ikke rart vi er uthvilte og klare til tur neste morgen. Den første stigninga er som vanlig tung der vi bakser i sukkersnøen. Men i år er det ikke annerledes når vi kommer over skoggrensa heller, sukkersnøen vedvarer et godt stykke videre. Fjellet er som vanlig fullstendig folketomt. Til topps tar vi en ny variant og går opp fra nordsida. Det siste stykket er det skare og lite snø. Rolf og Arne går til fots, mens Trond og Einar bruker skiene helt opp. Det er blå himmel og nydelig vær. Brekkom ligger midt i mot og Einar og Arne kan følge mye av sykkelruta fra i sommer.

Etter et overblikk over fjellheimen følger vi våre egne spor tilbake, rydder hytta og drar hjem til juleforberedelser i familiens skjød.