Nordseter - Venabu 24-26 februar 1996

Sven, Einar, Rolf og Arne + Balder.

Andre deltakere: Stig Omholt.

Det har blitt en vane å starte vinterferien med denne turen. Den er lett og grei, men vi prøver å legge inn litt variasjon fra år til år.

Vi frykter at det skal bli tungt for Balder siden det er sukkersnø og gjennomslag utenfor oppkjørte spor. Han slipper derfor pulken. Allerede på Pellestova tar vi oss tid til en rast innendørs. Videre er det spor hele veien, men dagen går fort og da vi står 2 km. fra Djupslia er klokka allerede 16.00 og det begynner å skumre. Rolf og Einar mener likevel vi bør fortsette til Vetåbu, men Arne tar i bruk en metode som ingen har brukt på en stund: uanfektet av alle protester bare fortsetter han rett mot Djupslia. Stig følger villig med og all diskusjon er dermed avsluttet. Vantro må de andre innse at slaget er tapt og rusle etter. Egentlig var det nok det de hadde mest lyst til også.

Neste etappe må nå bli ganske lang, så vi starter kl. 09.00 neste morgen. Etter en stund må vi ut i laussnøen, men Stig tar brøytinga og det går i et tempo vi andre har problemer med å følge. Etter 3.5 time er det pause på Vetåbu, og det er ikke særlig lystbetont å presse seg videre etter en god hvil der. Oppover Breijordet er det laust og tungt, men Stig og Sven tar seg av brøytinga. Da vi endelig når Jammerdalsbu har vi vært ut i over 9 timer og det er nesten helt mørkt.

Det snør adskillig om natta, men været er brukbart neste dag. Nede ved Friisveien blir det en beklagelig misforståelse som splitter gruppa i to. Einar og Rolf forsvinner nedover lia, mens Stig, Arne og Sven fortsetter et stykke langs veien i den tro at dette er Trolløypa. De finner fort ut av feilen og korrigerer kursen, men har altså mistet kontakten med de to andre. De har imidlertid snudd og kommer etter oss. Einar er kraftig irritert og vi legger oss flate for kritikken. Til vår store skuffelse er det ikke kjørt opp løype til Venabu, men Stig er i slag og tar seg av brøytinga. Makan til sprek fyr! Vi avslutter i kjent stil på Venabu.

Vi har hatt en fin tur, men konklusjonen er at formen er dårligere enn ønskelig.