Gourmettur i Gausdal vestfjell 9-11 september 1994

Trond, Rolf og Arne.

Øs pøs regnvær da vi starter fra Revsjøen fredag ettermiddag etter jobben. Det spiller ingen rolle. Her skal det etes og drikkes. Vi har sekkene fulle av øl, vin, konjakk, biff, sopp, sigarer osv. Ikke noe mangler. På merka sti via Vestmjøs tar det bare to timer opp til Storkvelvbu, men i dette været er det mer enn nok tid til å bli gjennomblaut. Etterhvert går forresten regnet over til sludd. Vi slår oss til i den gamle hytta, siden den nyeste er befolket allerede. Rolf er den selvskrevne sjefen for kokkinga, men alle gjør sitt for å lage et perfekt måltid som nytes til fulle, og til vi er fulle.

Seint oppe neste dag og hiver innpå en kraftig egg og bacon-frokost. Været bedrer seg og vi forflytter oss til Liomseter. Det er en akkurat passe dagsetappe.

Vi får eget rom, men utpå kvelden plasserer vertskapet en eldre mann inne hos oss. Vi aner det verste, og ganske riktig: han snorker som et sagbruk. Rolf setter en effektivt stopper for dette gjennom et irritert utbrudd som kunne skremme vannet av noen hver. Det blir stille som i graven i fem minutter. Da starter snorkinga på nytt, men nå er det Rolf selv. Det er vanskelig for oss andre å holde latteren tilbake, men borte i senga til den gamle er det helt tyst. Like etter lister han seg ut av rommet med klærne under armen. Han kommer ikke tilbake og utpå morgenkvisten observerer vi at han vandrer hvileløst fram og tilbake oppe på veien. Under frokosten sitter han for seg selv med rødkanta øyne. Rolf, derimot, er uthvilt og i fin form.

Etter frokost går vi tilbake til Revsjøen og avslutter. Etter en slik gourmettur har vi trolig ikke mistet mange kalorier. Moro var det lell.