Sexpress i Gausdal vestfjell 19-21 februar 1993

Sven, Einar, Rolf, Trond og Arne.

Andre deltakere: Tor Bjøru og Balder.

Vi vil variere vår tradisjonelle vinterferietur og drar til Gausdal vestfjell. Trond er et nytt og bedre menneske etter en lengre slankekur. Vi andre er vel omtrent som før, bortsett fra Tor som er ganske stille hele turen. Ikke et eneste verdensproblem blir tatt opp til diskusjon. Har han lagt politikken på hylla?

 

Vi starter med frokost på Espedalen fjellstue før vi tar fatt på første stigning. Halvveis oppe i lia møter vi en kar på scooter. Han advarer mot å fortsette, været står i kok oppe i høyden. Sånt preller av på trassige karer, så vi fortsetter. Det går greit inn til Svarttjernholet hvor vi raster, men så møter vi været for fullt. Fortsetter i motvind kanskje en kilometer i retning Oskampen før vi gir opp. Det er plent umulig. Isteden satser vi på å blåse over til Storkvelvbu. Det er brukbar sikt og bør gå greit. Det er nok å slå ut med armene, så seiler vi i full fart bortover myrene på kompasskurs. Det går så fort at Balder har store problemer med å holde følge. Hytta når vi kl. 14.00 og kommer oss i hus. Det er i grevens tid for nå blir vinden plutselig skikkelig sterk, alt utstyr må reddes innendørs for ikke å blåse bort. Det er forholdsvis lite å finne på, så det blir mye kortspill den kvelden.

Vinden har løyet neste dag og vi drar mot Oskampen. Det krever en del orientering å finne fram, noe Einar og Trond klarer fint. På hytta treffer vi 6 unge karer fra Lillehammer. De hadde fått uværet dagen før midt i fleisen mens de befant seg oppe på en fjellrygg. Det ble dramatisk, men de fikk etter store anstrengelser tatt seg ned til Heimdalsvann og brutt seg inn i ei hytte hvor de overnattet.

Einar skifter over til sin splitter nye gore-tex bukse, et antrekk som får Balder til å gå fullstendig fra konseptene. Buksa avgir trolig en lukt som stimulerer sextrangen til bikkja. Han er så til de grader kåt og pågående at vi til slutt må sperre han inne på et soverom resten av kvelden så stakkars Einar kan få litt fred. Kjærlighet ved første bitt?

Vind om natta, men stille og strålende klart neste morgen. -14 grader. Vi pakker oss godt inn og har en flott tur til Storhøliseter. Deretter videre på framsida av Storhøpiggen og et flott nedrenn fra Febuknappen. Balder mister kontakten og begynner å løpe oppover igjen. Etter noe rop og skrik får vi han på rett kjøl. Så greit videre og full spiker ned lia til Espedalen. En vellykket tur med godt samhold.