Att og fram i Rondane. Vinterferietur 22-24 februar 1992

Rolf, Einar og Arne.

Andre deltakere: Stig Omholt og Balder.

Vind og lavt skydekke, i det hele tatt lite fristende vær, men det begynner vi å bli vant til på disse vinterferieturene. Starter fra Venabu kl. 10.00 lørdag morgen med kurs mot Bjørnhollia. Balder er med for første gang på hytte til hytte tur. Han er litt for ung til å dra pulk og får løpe løs. Merka løype til Uksan, deretter videre på kompasskurs. Treffer Styggeskardet perfekt og slipper oss ned i Vuludalen. Her blir det helt vindstille. Det er lite snø og Vulutjønnet er bare blankis. Vi følger Skjerdalen nedover. Det er ei tabbe. Ulendt og bratt. Vi krangler oss fram langs bjørkeskogen ved elvekanten. Finner til slutt en farbar vei helt ned til elva. Den siste kilometeren pigger vi nedover på den tidvis blanke elveisen. Det er litt nifst, men den virker trygg. Kl. 17.30 når vi hytta, temmelig slitne.

Siden det er så lite snø i Rondane foreslår Einar at vi snur og drar sørover igjen. Neste morgen har vi derfor en behagelig tur ned i Atnadalen, oppsøker nærmeste hus hvor Einar går inn for å ringe etter drosje. Vi andre står igjen ute på veien. Det begynner å blåse noe innmari, men hvor blir det av Einar? Joda, gjennom kjøkkenvinduet kan vi se at han sitter varmt og godt og drikker kaffe sammen med det eldre ekteparet som bor i huset. Sine frosne kamerater utenfor har han glemt.

Drosja kommer, og kjører oss opp mot Ringebufjellet, men fra Gunstadseter er veien stengt og vi tar skiene fatt. Klokka er 12.00 og det blåser som pokker. Seinere ser vi av vindmåleren på Venabu at det var storm i kastene der på dette tidspunkt. Vi er mer i le og har heldigvis vinden i ryggen, så vi bruker vindsekkene som seil et stykke. Det går som ei kule og Balder har problemer med farten. Ett av liggeunderlagene forsvinner for oss i blåsten.

Vi har ikke med oss kart over området, men til gjengjeld er Einar lokalkjent her. Utover ettermiddagen blir det kaldt klarvær, men fortsatt en del vind. Roter litt før vi finner Breitjønnbu. Der sitter det en enslig bergenser som har fyrt opp hytta allerede.

Elendig vær neste dag. Siden vi ikke har kart bryter vi av turen og returnerer til Venabu.