Uten mål og mening i Jotunheimen 14-16 august 1992

Sven, Einar, Rolf og Arne.

Andre deltakere: Johan Enger.

Vi har satt av 4 dager, men har i liten grad planlagt noe som helst. Vi ender opp i Galdesand fredag kveld og slår opp teltene på campingplassen der. Johan, som er en nabo av Rolf, kjører soloopplegg med egen bil, eget telt og egen mat. Vi er vant til å dele alt likt. Det blir i grunnen litt kulturkollisjon.

Været neste morgen innbyr ikke akkurat til alpin start, men vi roter bort altfor mye tid. Kjører opp til Juvasshytta langt ut på formiddagen og går det vanlige tråkket mot Piggen. Bestemmer oss for å gå til Porten isteden og roter oss ut i et skikkelig sprekkområde. Etter litt prøving og feiling og tre gjennomslag, finner vi en farbar vei. Fra Porten går vi mot Veslepiggen (2369 m) som ingen av oss har vært på før. Litt trøblete å komme inn på fast grunn på grunn av ei bregleppe, men vi tar oss opp på et sted som krever noen meters klyving. Vi sikrer med tau og det hele blir en liten øvelse som krydrer turen. Tilbake følger vi den smale ryggen helt ned til det laveste punktet. Det klarner opp og vi får se Galdhøpiggen i nydelig solnedgang. Kjører over til Spiterstulen og legger oss i telt der. Spiser middag kl. 23.00 om kvelden.

Regn neste morgen. Vi ligger lenge og drar oss. Klare til tur først kl. 12.30. Vi vil besøke Svellnosbreen og Eventyrisen. Rolf har hodepine og er i dårlig form. Han får dessuten trøbbel med et stegjern. Eventyrisen er utilgjengelig på grunn av sprekker, så det blir bare litt smårusling rundt på breen. Det hele er ikke mye å hoppe i taket for, irritasjonen brer seg og retter seg mot hverandre. Vi tar samling i bånn og løser det hele opp med et knippe nye vitser.

Returen til Spiterstulen går i regn, og vi pakker bare sammen teltene og reiser hjem en dag før tida.