Tidenes gnagsårtur Pellestova - Venabu 18-20 februar 1989

Sven, Trond, Einar, Rolf og Arne.

Andre deltakere: Hege Tvete og Anne Siv Pedersen.

Vi har jogget sammen denne høsten for å bli i bedre form til fjellturene. Ny mann på laget er Sven, som er gift med svigerinna til Einar. Det sosiale har vi også dyrket gjennom diverse video/pizzakvelder. Kultfilmen er City slickers; om en kameratgjeng som med vekslende hell utfordrer manndommen som cowboyer. Vi føler et visst slektskap, men satser altså på gutteturer i fjellet.

For første gang stiller alle til tur samtidig. Dessuten har Einar med datter Hege og hennes venninne Siv.

Det er dårlig langtidsvarsel og surt da vi starter fra Pellestova. Etter bare 1.5 t. kjenner Arne antydninger til gnagsår selv om han, klok av skade, har forebygget med både Compeed og Tensoplast. Vi går til Bjørgeseter via Høgtind. Hytta er like stusslig som året før og det tar timer før det er noenlunde varmt.

Mildt og disig neste dag, men bra føre. Med Einar i tet går vi til Breitjønnbu. For Arne blir turen et mareritt ettersom det utvikler seg skikkelige gnagsår på begge hælene.

Neste dag -15 grader og strålende sol. For Arne er blemmene nesten uutholdelige og livet er et helvete. Heldigvis kort tur til Venabu. Endelig kan skistøvlene kastes i femte veggen. Blemmene går nesten inn på beinet. Det er store væskende sår og han kan ikke bruke sko med hæler på ei uke. Resten av vinterferien sjokker han rundt i byen på tøfler, noe som vekker litt oppsikt i februar.

De andre hadde antagelig en fin tur.