Påsketur Nystova - Finse 26-29 mars 1988

Einar, Rolf, Trond og Arne.

Alle er klare for ny tur sammen i forkant av påska. Etter overnatting på Nystova følger vi kvistinga via Sulebu til Nystølen. Det er en grei etappe. Neste dag fortsetter vi via Bjordalsbu og videre til Iungsdalshytta. Været har vært fint, men blir dårligere tredje dag da vi går videre til Geiteryggen. Einar er i god form og på store deler av turen setter han opp et voldsomt tempo og ligger flere kilometer foran oss andre. En litt merkelig måte å gå sammen på synes vi, men han får bare drive på. Fordelen er at han har gjort suppa klar når vi skal raste.

Siste natta faller det masse snø og etappen til Finse blir tung med sterk vind og brøyting gjennom snødriver hvor vi noen ganger synker nedi til skrittet.

Arne har aldri interessert seg særlig for utstyr, men på denne turen innser han at den slitte fjellrevenanorakken, poplinsnikkersen og de gamle skiskoa ikke holder mål på lengre skiturer. De andre har det mer bekvemt i sine fiberpelsjakker og Gore tex anorakker. Han blir kraftig forkjøla i løpet av turen og tilbringer resten av påska i senga med influensa og bronkitt. Deretter går turen til nærmeste sportsbutikk og en radikal utskifting av utstyr. En utstyrsfreak er født. Etter som åra går blir vi alle mer og mer like i utstyret. Finner en av oss på noe lurt, kopieres han straks av de andre.